Sund Bækkenbund

Sund Bækkenbund

Sund Bækkenbund

En hel time med fokus på bækken- og bækkenbund.

Sund Bækkenbund er holdet for dig, som lider af bækken- eller bækkenbundsgener. Måske har du arvæv som følge af operation i underlivet eller kejsersnit. Det kan også være, at du har udfordringer med spændinger, ubalancer, inkontinens og manglende stabilitet, samt styrke over bækken og i bækkenbundsmuskulatur. Måske døjer du med gener som følge af graviditet eller fødsel.

Hvis du er en af de kvinder, som døjer med en overspændt bækkenbund – myoser i bækkenbundens muskler eller en stresspåvirkning af de store hoftebøjere (psoas), er dette hold også noget for dig.

Træningen vil bestå af øvelser, bevægelser og lette selv-hjælps-øvelser, som både øger blodgennemstrømningen og flowet til bækkenbunden samt vores bækkenorganer, men også forbedrer potentialet for at øge styrken. Der vil være fokus på ro, nærvær og træningen skal give dig som deltager, mulighed for at mærke dybere ind i dig selv. Holdet er ikke så stort og tillader derfor mere ro.

Vi afspænder, mobiliserer og styrker lænd, mave, bækken, hofter og bækkenbund, og arbejder med kroppens bindevævsstrøg, så der igen kan komme flow og cirkulation i basen, som er udgangspunktet for balance, i vores krop.

For at kunne deltage på holdet, skal du kunne komme ned på og op fra gulvet. De enkelte sessioner vil rumme en vekslen mellem siddende, stående og liggende stillinger. Vi benytter forskellige træningsredskaber under træning. Hav gerne et holdklæde med, da dette skal bruges i forbindelse med, at øge dit fokus på bækkenbunden.

Vi vil benytte rolige, dybe åndedrag under de enkelte øvelser og meditation/afspænding, vil også være en del af træningen mhp. at nervesystemet kan finde ro og vores kropsbevidsthed og generelle velbefindende kan øges.

Hvis du er opereret i underlivet, anbefales det, at knibeøvelser i bækkenbunden, startes op hurtigt, efter operationen. Læg roligt ud og byg din træning og belastningerne gradvist op, efterhånden som du bliver stærkere og mere mobil. Øvelser for mavemuskler, bækkenøvelser og andet styrketræning over mave, lænd og bækken, anbefales at man ikke går i gang, før 4 uger efter operationen.

Er du opereret gennem skeden, må du tidligst påbegynde maveøvelser, 6 uger efter operationen.

Ved arvæv fra kejsersnit, gælder det ved helt ukomplicerede helingsforløb, at din mave er helet og har nogenlunde normal brudstyrke igen, efter ca. 8 uger. Naturligvis med individuelle hensyn.

Vores dygtige fysioterapeut Velida underviser holdene.