ryghold hos Kildeskovshallens Fysioterapi I/S

Til dig der ikke kan få bugt med rygsmerterne!

I Kildeskovhallens Fysioterapi tilbyder vi træning til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter.

Træning og patientuddannelse

Vi hjælper dig gennem, viden om rygsmerter, træning og øvelser. Du har både mulighed for at træne individuelt eller på små ryghold på klinikken. Måden du kommer i gang, er ved at booke et indledende besøg hos en af vores dygtige fysioterapeuter, hvor de sammen med dig fastlægger dit startniveau for træning og drøfter dine mål. Vi anbefaler 1-2 gange træning om ugen hvor du løbende modtager undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre. Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, som vi målretter til dit behov. Din opgave For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt. Til træningen skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko.

Rygsmerter

Rygsmerter er noget de fleste mennesker oplever. Hos nogle er det lette, forbigående gener, mens andre er stærkt begrænsede i deres hverdag i årevis eller igen og igen. Smerter opstår, når du bliver udsat for større belastningerne, end de ressourcer du har. Det handler både om fysisk belastning på led og muskler, din måde at bevæge dig på og om dine mentale belastninger i form af for eksempel træthed eller bekymringer. Styrken af smerter hænger ikke særligt godt sammen med hvad der sker i ryggen. Smerter er en alarm, der forsøger at få os til at gøre noget, men ligesom en røgalarm ikke fortæller om der er røg fra et stearinlys eller en stor brand, fortæller smertealarmen ikke, hvad der er galt. Derfor kan det være svært at blive klog på sine smerter.

Behandling

Der er videnskabelig dokumentation for god effekt af vejledt træning, generel fysisk aktivitet, manuel behandling og af at få viden om rygsmerter. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at det er de tilbud patienter med behandlingskrævende rygbesvær får.

Tilmelding

Vi har løbende tilmelding til rygtræning. Du kan derfor med fordel booke tid online til indledende undersøgelse eller kontakte klinikken på telefon 3977 4439 eller info@kildeskovfys.dk.