Bassintræning til gravide

Vi tilbyder bassintræning for gravide, til dig der vil holde dig i form eller for dig der har mange smerter og trænger til smertelindring.

Bassintræning til gravide

Vi arbejder med styrke, stabilitet, kondition, afspænding og vejrtrækning. Inden træningen startes, foretages en undersøgelse/samtale på klinikken hos en af vores fysioterapeuter.

Hvordan kommer du igang?

Book online og vælg:

  • ”Gravid – 30 min.” ved forundersøgelse inden holdstart eller massage 30 min.

Fordele ved træning i vand:

  • Træningen føles lettere end på land og er blidere ved led og muskler.
  • Opdrift gør, at man føler sig lettere og nemmere kan udføre øvelser
  • Bedre bevægelighed uden belastning af ryg eller bækken
  • Vandets tryk mindsker hævelse i benene
  • Vandet yder blid modstand mod hele kroppen, så alle muskelgrupper bliver brugt
  • Det varme vand med til at løsne ømme muskler

For dig som har en ukompliceret graviditet kan vores Fysio Flow for gravide også være en mulighed. Se mere HER!

Vi tilbyder også træning i vores træningssal. Se mere under ’MammaFIT – styrke/kondi’, ’MammaFIT – TRX’ og ’MammaFIT – Yoga’.

Smertelindring

Mange gravide er ømme over lænden eller i bækkenet. Ofte skyldes det kortere skridtlængde og måske en vraltende gang. På den måde kommer gravide til at gå uden at få bevæget ryggen og bækkenet ordentligt igennem, hvilket kan medføre stivhed og smerter. Desuden begynder bækkenet at give sig, hvorved nogen gravide oplever smerter. Netop derfor vælger mange gravide bassintræning, idet kroppen belastes mindre grundet vandets opdrift og derved kan træne med færre smerter. Vi har stort fokus på stabilitets- og styrketræning omkring ryg og bækken, for at afhjælpe de belastede områder i kroppen. Læs desuden nærmere om gravidmassage.

Sved på panden

Man kan godt træne sin kondition, selvom man er gravid. Det betyder at du gerne må anstrenge dig så du mærker at du bliver forpustet. Nogle kvinder bliver forpustede af at gå rundt i vandet, mens andre har brug for mere udfordring. Niveauet tilpasses den enkelte på holdet, i samspil med fysioterapeuten. Vi skal nok sørge for at udfordre dig.

Træning i vand er et godt alternativ eller supplement til almindelig træning på land, cykling eller gang. Man behøver ikke at kunne svømme for at træne i vand.

Vær desuden på forkant allerede nu og læs om vores efterfødselstræning.

Direkte adgang

Hos os behøver du ikke have en henvisning fra din praktiserende læge. Du skal dog have en tid hos en af vores fysioterapeuter, inden du kan starte på et hold. Her undersøger og snakker fysioterapeuten med dig om der er særlige hensyn der skal tages på holdet og kommer med gode råd og anbefalinger til din graviditet.

Pris

Se vores priser her.