GLAD® hofte & knæ

Har du smerter i hofte eller knæ er dette hold målrettet dig.

GLAD

GLAD® eller “Godt Liv med Artrose i Danmark” er et koncept der udspringer fra et lignende svensk projekt der længe har haft succes.

Konceptet går ud på, gennem styrke og stabilitetstræning at forbedre belastningsforholdende i leddene således at smerterne forsvinder eller mindskes kraftigt. Dette opnår vi gennem overvågede træningspas med specifikke øvelser der tilrettelægges til den enkelte på holdet af en GLAD-uddannet fysioterapeut.

Hvad er artrose?

Artrose, som er det korrekte ord for slidgigt, er den mest almindelige årsag til funktionsnedsættelse hos ældre mennesker, men ses også i stigende grad hos midaldrende og yngre. Artrose er ofte blevet beskrevet som slitage af brusken. Dette er misvisende, idet brusken har behov for belastning for at opbygges. Ved artrose opstår en ubalance mellem opbygning og nedbrydning af brusken i leddet, hvor de nedbrydende faktorer er størst. Brusken kan blive flosset og få sprækker og senere helt forsvinde, sådan at de to knogleender glider direkte på hinanden. Leddet bliver ustabilt, og dermed belastes andre strukturer såsom ledbånd, menisk og sener hvilket giver smerter. Artrose kan derfor bedre betegnes som ledsvigt.

Behandling af artrose

Træning er den behandling, som har den bedste effekt for de fleste mennesker med artrose. Træning har vist sig at mindske smerte og lette aktiviteter i hverdagen. Gennem GLAD-træning som har fokus på styrke og stabilitet opnås et mere sikkert led og smerterne reduceres i langt de fleste tilfælde. En fysisk aktiv livsstil med GLAD-træning har desuden mange positive sideeffekter, såsom stærkere hjerte og bedre kondition. I visse tilfælde kan en vægtreduktion være en afgørende faktor, for et godt resultat.

Det er især hofter og knæ der rammes af artrose. Derfor er det også disse led der hyppigst behandles i GLAD.

Du skal inden du starter træning til en indledende undersøgelse hos Keshia. Holdtræningen varetages af Keshia og Klaus. Du kan enten kontakte klinikken for booking eller booke online her. Du bedes vælge ydelsen “GLAD 1. konsultation” når du booker online.

Ønsker du yderligere informationer er du velkommen til at kontakte klinikken på 39774439 eller info@kildeskovfys.dk.