GLAD® træning

Velkommen til Kildeskovshallens Fysioterapi, hvor vi specialiserer os i GLAD® træning – en innovativ og effektiv metode til forbedring af ledproblemer, især i hofter og knæ.

GLAD

Hvad er GLAD® Træning?

Konceptet GLAD® træning går ud på at forbedre forholdene i leddene gennem styrke- og stabilitetstræning, så smerterne enten forsvinder eller reduceres markant. Dette opnås gennem overvågede træningspas med specifikke øvelser, der tilrettelægges individuelt for hver deltager på holdet af en GLAD-uddannet fysioterapeut.

Hvad står glad træning for?

GLAD® står for “Godt Liv med Artrose i Danmark”. Dette program er designet til at forbedre belastningsforholdene i dine led gennem målrettet styrke- og stabilitetstræning.

Hvad er artrose?

Artrose, også kendt som slidgigt, er den mest almindelige årsag til funktionsnedsættelse hos ældre mennesker, men det ses også i stigende grad hos midaldrende og yngre. Artrose bliver ofte beskrevet som slid på brusken, men det er en misforståelse, da brusken faktisk har brug for belastning for at opbygges.

Hvad betyder artrose?

Ved artrose opstår der en ubalance mellem opbygning og nedbrydning af brusken i leddet, hvor nedbrydningen typisk overstiger opbygningen. Brusken kan blive flosset, udvikle sprækker og i sidste ende forsvinde helt, hvilket resulterer i, at de to knogleender direkte kommer i kontakt med hinanden. Dette gør leddet ustabilt og øger belastningen på andre strukturer som ledbånd, menisk og sener, hvilket resulterer i smerter. Andre symptomer på artrose kan være ledstivhed og knasen i leddene. Derfor kan artrose mere præcist betegnes som ledsvigt – en såkaldt degenerativ ledsygdom, hvor brusken i leddet gradvist nedbrydes.

Sådan påbegynder du et GLAD® forløb:

  • Gratis prøvetime: Benyt dig af muligheden for en gratis prøvetime for at opleve vores GLAD® træning før du forpligter dig.
  • Bestil første konsultation: Start med en 1 times konsultation for at afdække dine behov gennem samtale og undersøgelse. Sammen med terapeuten planlægger du dit personlige træningsforløb, inklusive frekvensen af træning i klinikken og hjemme.
  • Programlægning: Aftal en 30-minutters session for programlægning. Mød op i træningstøj, så du kan modtage instruktioner og få tilpasset øvelserne specifikt til dit niveau.
  • Holdtræning: Efter din individuelle programlægning er du klar til at indgå i vores holdtræning. For den bedste start anbefaler vi superviseret træning to gange om ugen, hvor du løbende kan følge op med din GLA:D-fysioterapeut. Du vil typisk blive tilmeldt 1-2 faste træningshold hver uge, og med hold tilgængelige alle ugens dage, kan du vælge det, der passer bedst ind i din kalender.
  • Undervisning: Der bookes 2 undervisningsgange, hvor du blandt andet lærer mere om, hvordan du lever et aktivt liv med artrose, og hvordan du kan håndtere dine smerter.
  • 3 måneders opfølgning: Efter 3 måneder kommer du til en individuel status for at vurdere effekten af træningsforløbet samt opfølgning på den videre plan.

Ofte stillede spørgsmål om GLAD® træning

Du kan bestille en gratis prøvetime ved at sende en e-mail til info@kildeskovfys.dk for at opleve GLAD®-træningen, før du beslutter dig for at fortsætte.

Ja, du kan få tilskud til både behandling og træning, hvis du er medlem af sygeforsikringen “danmark”. De specifikke tilskudsbeløb kan ses i vores pristabel.

Ja, fleksibilitet er vigtig for os. Du har mulighed for at bytte til et andet hold inden for samme uge. Kontakt os venligst senest 24 timer før din oprindelige holdtid.

Hvis du ikke har mulighed for at bytte til et andet hold og udebliver eller melder afbud fra dit planlagte hold, pålægges et udeblivelsesgebyr svarende til holdets fulde takst, da din plads har været reserveret.

Skulle du ønske at opsige din deltagelse på et hold, har du en opsigelsesperiode på 14 dage. Du er selvfølgelig velkommen til at fortsætte din træning i denne periode. Opsigelse af hold skal altid ske skriftligt til info@kildeskovfys.dk.

Hvad koster GLAD® træning?

Her finder du en oversigt over vores priser for GLAD® træning, inklusive tilskudsmuligheder fra “danmark”.

Type Pris Tilskud
Prøvetime

Gratis

Første konsultation (1 time) 595,- 133,-
Programlægning (30 min)

325,-

88,00

Holdtræning / undervisning (1 time) 135,- 59,-

Gratis prøvetime til GLAD® træning

Er du usikker på, om GLAD® træning er det rigtige for dig? Vi tilbyder en gratis prøvetime på alle vores hold, så du kan opleve fordelene ved træningen, før du beslutter dig.

Fordele ved GLAD® Træning

Gennem GLAD-træning, som fokuserer på styrke og stabilitet, opnås et mere sikkert led, og smerterne reduceres i de fleste tilfælde markant. En fysisk aktiv livsstil med GLAD-træning har desuden mange positive sideeffekter, såsom et stærkere hjerte og bedre kondition.

Fokusområder for GLAD® Træning

Især hofter og knæ påvirkes ofte af artrose, og derfor er det også disse led, der hyppigst behandles med GLAD. Ved at styrke disse områder, kan du opnå en mærkbar forbedring i din hverdag og aktivitetsniveau.

GLAD® træning for knæ

GLAD® træning for knæ hos Kildeskovshallens Fysioterapi er en specialiseret og evidensbaseret metode til effektivt at behandle knæsmerter og lidelser. Denne kombination af praktiske øvelser og teoretisk viden reducerer smerte, forbedrer knæets mobilitet og styrke. GLAD® træning er et ideelt valg for personer med knæproblemer.

GLAD® træning for hofte

GLAD® træning for hofte fokuserer på at reducere smerter og forbedre funktionen i hoften. Denne tilgang forbedrer mobilitet og styrke i hofteområdet, hvilket har vist at øge livskvaliteten for deltagere. Det er en ideel løsning for dig, der oplever hofteproblemer og søger en effektiv og evidensbaseret vej til genopretning.

Behandling af artrose

Traditionel behandling af artrose omfatter smertestillende medicin og fysioterapi. GLAD® træningen tilbyder en mere aktiv tilgang, hvor du gennem specifikke øvelser styrker de muskler, der understøtter dine led.

Behandling af knæ- og hofteartrose med GLAD® træning

GLAD® træningen tilbyder en mere aktiv tilgang, hvor du gennem specifikke øvelser styrker de muskler, der understøtter dine led. Træning er den behandling, der har den bedste effekt for de fleste mennesker med artrose. Det har vist sig at mindske smerter og lette hverdagsaktiviteter.

Mød vores fysioterapeuter

Det siger andre om os

Kundeanmeldelser Slider
★★★★★

Til behandlingerne har jeg virkelig følt mig hørt og været rigtig glad for den vejledning samt øvelser jeg har fået med hjem. Rigtig god træning hvor man bare virkelig føler sig holdt i hånden!

– Marie

★★★★★

Rigtigt dygtige fysioterapeuter, der ikke forsømmer nogen anledning til at booste vores træning! Dejligt effektivt, altid et smil på læben, meget smittende humør og man får bestilt noget!

– Birthe

★★★★★

Jeg startede så i Kildeskovshallens Fysioterapi på et GLA:D-hold tre gange om ugen. Nu er der gået godt et år og mine smerter er væk. Det var ekstra godt i begyndelsen, fordi man kunne slutte af med svømning.

– Jan